Dispozitivul este alcatuit din orteze actionate electric prin intermediul servomotoarelor, acesta fiind pozitionate la nivelul membrelor inferioare, respectiv la nivelul articulatiei soldului (coxo-femurale) si la nivelul articulatiei genunchiului. Pacientul, poate controla miscarile dispozitivul prin simpla apasare a butoanelor situate pe manerul carjei. Dispozitivul functioneaza pe baterii care asigura o mobilitate de câteva ore.
Exoscheletul este alcatuit din trei elemente componente principale: unitatea de torsiune, orteza piciorului drept si orteza piciorului stang. Aceste componente modulare sunt suficient de usoare pentru a putea fi imbracate de catre pacient chiar si in timpul sederii. Dispozitivul trebuie purtat peste haine pentru a preveni aparitia posibilelor fenomene de roseata a pielii.
Reabilitarea cu acest dispozitiv este foarte importanta din punct de vedere anatomic, fiziologic cat si psihologic. Din punct de vedere anatomic, terapia cu ajutorul exoscheletilor medicali ajuta pacientul sa reinvete tiparul mersului, acest lucru realizandu-se prin preluarea functiei de mers de catre dispozitiv. Prin efectuarea unor cicluri repetate de pasi pacientul isi va recastiga in timp func?ia de mers.
Conditii pe care trebuie sa le indeplineasca pacientul:
-Greutatea maxima a pacientului: 77 Kg
-Inaltimea pacientului: 160 - 187 cm
-Latimea soldului pacientului (masurata in pozitie sezanda): 43,5 cm
-Lungimea femurului (articulatia soldului - articulatia genunchiului): 37,2 - 51,5 cm
-Lungimea tibiei (articulatia genunchiului - talpa piciorului): 33,3 - 53,3 cm
-Varsta pacientului recomandata: 18 - 70 ani
-Scala Ashworth a spasticitatii musculare: 0 - 2